Skip to content
ORDERED BEFORE 14:00 WITHIN 1 WORKING DAY AT HOME FREE SHIPPING FROM €50 (NL) EASY RETURN DE BE

Natural deodorant, even for adolescents!

Pubers en transpiratie… Een combinatie die vaak niet te missen is. Iets waar je letterlijk en figuurlijk niet aan kan ontkomen, en dat is niet altijd fijn. Daarom hebben wij natuurlijke deodorant, ook voor pubers. Want juist in de pubertijd is het belangrijk dat jouw zoon of dochter zich prettig en comfortabel voelt, als puber zijnde is er immers al genoeg om je druk over te maken.

De vraag of onze deodorant ook door pubers gebruikt kan worden krijgen wij vaak. Ons antwoord is steevast; natuurlijk! Net zoals onze deodorant trouwens.

Vooral aan het begin van de pubertijd gieren de hormonen door het lijf bij tieners en beginnen ook de zweetklieren te werken. Het zijn de apocriene zweetklieren in het lichaam die de bekende zweetlucht veroorzaken. Deze klieren worden pas in de pubertijd ontwikkeld onder invloed van het geslachtshormoon. Vóór de pubertijd is het gebruik van deodorant dan ook niet zinvol en nodig.

Zweet zelf is geurloos, het gaat pas ‘stinken’ wanneer het op de huid in contact komt met bacteriën. Zorgt onze deodorant er voor dat je niet meer gaat zweten? Nee, transpireren heeft immers een reden; het koelt je lichaam af. Wij willen er met onze deodorant voor zorgen dat dit zweet geurloos blijft. Dit doen wij door ingrediënten te gebruiken met een natuurlijke ontgeurende werking, denk bijvoorbeeld aan zuiveringszout. Op deze manier blijft jouw lichaam gewoon doen wat het móet doen, alleen ervaar je er geen hinder van. Want niemand vindt het prettig om naar zweet te ruiken, en zeker niet als je puber bent!

Het is natuurlijk heel makkelijk om in de supermarkt naar een reguliere deodorant te grijpen. Vaak een anti-transpirant welke de zweetklieren blokkeert. Vooral bij een gevoelige puber huid kan dit flinke ontstekingen veroorzaken. Daarnaast zijn de aerosols (spuitbussen) ontzettend schadelijk voor het milieu en zitten ze vol chemische bestanddelen. Niet helemaal wat jij jouw puber mee wilt geven toch?

Help jij jouw puber ook met een goede start?!
Ga dan voor We Love deodorants!

 

Subscribe to newsletter

Get notified about promotions, discounts & news about We Love The Planet.

follow us

Do you have a question or comment about We Love The Planet?

Do you have a question or comment about a product or about We Love The Planet? Please feel free to contact us.

mastercard logo
visa logo
iDeal logo