Skip to content
VOOR 14:00 BESTELD BINNEN 1 WERKDAG IN HUIS GRATIS VERZENDING VANAF €50 (NL) MAKKELIJK RETOURNEREN DEBE

Hormooncoach Lotte over het belang van natuurlijke cosmetica

Het is een ding, cosmetica en hormonen. In mijn inmiddels al 8 jaar durende zoektocht naar wat goed is, wat beter kan en hoe ik mijn lijf zo natuurlijk mogelijk krijg merk ik het vrijwel dagelijks. Het is zo onderdeel van ons bestaan om maar een zalfje, crème of product te gebruiken wat we gewend zijn. Je bent vast producten gaan gebruiken die je vroeger thuis ook al had. De aanbiedingen bij de plaatselijke drogist vliegen je om de oren en de voorraad actie knallers shampoo bij mijn moeder groeit wekelijks. Het is bijna eng om te weten wat hier allemaal in zit, wat je met het gebruik van die ogenschijnlijk onschuldige producten allemaal op je huid smeert.

Hoi, ik ben Lotte en ik heb mijn eigen praktijk in hormooncoaching. Het is mijn missie om vrouwen te begeleiden naar een optimale hormoonbalans om daarmee de kans op een zwangerschap te vergroten. Het is voor mij al bijna 8 jaar geleden dat mijn eigen kinderwens niet zomaar in vervulling ging en ik per toeval in aanraking kwam met hormooncoaching. Door het werken aan mijn eigen lichaam kreeg ik weer het vertrouwen terug dat ik wel zelf iets kon doen, mijn machteloze gevoel verdween en stap voor stap verbeterde ik mijn gezondheid. Ik had geen flauw idee wat voor invloed mijn leefstijl op mijn eigen vruchtbaarheid had en ontdekte dat er heel veel te doen was (en is).

Juist omdat ik inmiddels moeder ben van twee kinderen is mijn drive nog sterker geworden. Ik wilde niet alleen zwanger worden, ik wil ook vooral lang en gezond leven. Ik wil mijn kinderen meegeven hoe belangrijk het is om goed voor jezelf te zorgen, niet zomaar te volgen wat de meerderheid doet en vooral klachten te voorkomen. Want waarom zou je afwachten tot je een medische behandeling kan krijgen terwijl je er nu ook zelf al iets aan kan doen?

Cosmetica is daarin een heel belangrijk onderdeel van mijn leven geworden. Waar ik 8 jaar geleden startte met voeding aanpassingen en daar vooral aandacht aan besteedde merk ik nu vooral een bredere aanpak. Veel dames bij mij in de praktijk willen op meerdere vlakken verbeteren en dat is fantastisch natuurlijk. In mijn badkamer is geen ruimte meer voor producten met troep. Ik wil het niet in mijn lijf hebben en daarom smeer ik het niet meer op mijn huid.

Wist je dat onze huid het grootste orgaan is wat we bezitten? Met dagelijks minimaal 15 cosmeticaproducten kan je je voorstellen wat voor cocktail aan gifstoffen dit orgaan moet verwerken.

Hoe ik dat doe? Stap voor stap dingen aanpakken, soms volledig onbewust en heel vaak ontzettend bewust. Zo gebruikte ik al jaren de grote blauwe pot met crème. Mijn vriendinnen noemde dit altijd gekscherend mijn beauty geheim, want deze pot ging overal mee naar toe. Ik smeerde dit vooral op mijn lippen voor het slapen gaan en had ik dit een keer niet bij de hand? Dan kon ik echt niet slapen.

Het maakte mij volledig afhankelijk van lippenbalsem en door het intensieve gebruik droogde ik mijn huid alleen maar uit. Dat wist ik niet en ik besteedde er ook nauwelijks aandacht aan. Gewoon een dikker laagje opsmeren was de oplossing.

Tot dat ik ontdekte dat je 80% van de lippenbalsem op wat voor manier dan ook binnenkrijgt. Daar schrok ik wel even van. At ik het echt op? Ik ging langzaam aanpassen en inmiddels ben ik ‘clean’. Ik gebruik geen blauwe pot meer, maar juist een natuurlijke lippen verzorging. De Velvet Care van We Love The Planet is mijn nieuwe favoriet, zo ontzettend zacht en de geur is heerlijk. Of zoals mijn dochter zei: ‘oh mama, jouw lippen ruiken echt naar het allerlekkerste wat er bestaat’.

Sowieso zijn de producten van We Love The Planet steeds meer onderdeel geworden van mijn dagelijkse routine. De geurstokjes die ik altijd had op het toilet bijvoorbeeld zijn vervangen voor de etherische oliën. Het geeft een heerlijke geur af en superfijn om te weten dat je geen parfum in ademt wat schadelijk is voor de (hormonale) gezondheid.

Mijn deodorant is al 3 jaar volledig natuurlijk, maar hierin wissel ik graag af. Er zijn meerdere merken die ik graag gebruik, We Love The Planet is er één van. De So Sensitive geur vind ik heerlijk, heel subtiel aanwezig. En nee, het is een fabeltje dat je met natuurlijke deodorant meer gaat zweten of jezelf gaat ruiken. Ja, het is even wennen in het gebruik omdat je lichaam eerst moet afkicken van alle andere troep maar daarna wil je niet meer anders. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je hormonen. Je hebt zelf meer invloed op je gezondheid dan je denkt.

Vind je het leuk om hier meer over te weten en te lezen? Op mijn Instagram pagina deel ik meerdere keren per week informatie over zwanger willen worden, hormonen, cosmetica en alles wat daar mee te maken heeft. Leuk als je mij komt volgen op Instagram!

Liefs, Lotte

Lotte afsluiter

Aanmelden nieuwsbrief

Krijg bericht over acties, kortingen & nieuws rondom We Love The Planet.

Volg ons

Heeft u een vraag of een opmerking over We Love The Planet?

Heeft u een vraag of opmerking over een product of over We Love The Planet? Neem gerust contact met ons op.

mastercard logo
visa logo
iDeal logo